POLITIKA ZASEBNOSTI

Namen te politike je seznaniti obiskovalce spletne strani o varovanju njihove zasebnosti v podjetju Računalniška točka d.o.o. (v nadaljevanju »Upravljavec«).

Prepričani smo, da želite kot uporabnik spletnih strani Upravljavca vedeti, kako vašo zasebnost varujemo:

  • z zagotavljanjem anonimnega obiskovanja naše spletne strani. Po spletni strani Upravljavca, se lahko premikate anonimno. Za izboljšanje svoje prisotnosti na spletu obdelujemo samo statistične podatke in ne podatkov, ki bi jih lahko povezali z vami, če nam za to niste dali privolitve;
  • v primeru zbiranja, obdelovanja ali uporabe vaših osebnih podatkov na spletni strani, to objavimo na spletni strani. Brez vašega izrecnega soglasja ne bomo samodejno zbirali, obdelovali ali uporabljali osebnih podatkov, povezanih z vašim obiskom spletne strani, razen podatkov, ki jih navajamo v tej politiki;
  • z varnostnimi ukrepi, ki ustrezajo najnovejšemu stanju tehnike.
    Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev podjetja in izpolnjevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodbenih razmerij s stranko.

1. Predstavitev Upravljavca

Podatki o upravljavcu:
Dolg naziv: RAČUNALNIŠKA TOČKA d.o.o., trgovina in storitve
Kratek naziv: RAČUNALNIŠKA TOČKA d.o.o.
Naslov: Ferrarska ulica 10
Poštna številka in kraj: SI-6000 Koper
Matična številka: 3784274000
Spletna stran: www.digitalnica.si
E-pošta: info@digitalnica.si
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je dosegljiva na elektronski naslov: dpo@digitalnica.si

2. Nameni obdelave osebnih podatkov in pravni temelji

Upravljavec lahko obdeluje osebne podatke, ki jih pridobi od vas, predvsem kadar:

  • uporabljate našo spletno stran,
  • uporabljate naše storitve, še zlasti,
  • ko se na spletni strani registrirate in jo uporabljate, kot registrirani uporabnik,
  • stopite v stik z nami,
  • sodelujete v naših nagradnih igrah,
  • sodelujete v naših promocijah,
  • nakupujete v naši spletni trgovini

Upravljavec od obiskovalcev svoje spletne trgovine in spletnih strani zbira samo tiste podatke, ki jih dobi prostovoljno in od uporabnikov ne zahteva podatkov, ki bi bili pogoj za nakup ali obiskovanje njenih spletnih strani.

Upravljavec vaše osebne podatke uporablja izključno za potrebe izpolnitve vašega naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in ostalega, kar je povezano z naročilom in potrebno komunikacijo ter skladno z nameni, za katere ste nam podali vaše soglasje.

Upravljavec obdeluje osebne podatke posameznikov tudi na podlagi zakonskega pravnega temelja:

  • zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma za namen posredovanja osebnih podatkov posameznikov, ki zapadejo v obveznost poročanja Uradu za preprečevanje poranja denarja in financiranja terorizma
  • in na podlagi drugih mednarodnih pogodb, predpisov EU ter nacionalnih zakonov, ki terjajo od Upravljavca, da v določenih primerih posreduje osebne podatke posameznikov državnim organom in drugim upravljavcem za izpolnjevanje svojih ali njihovih zakonskih obveznosti ali pristojnosti.

3. Piškotki in IP naslovi

Piškotki, ki jih uporablja večina današnjih spletnih strani doma in v svetu, omogočajo hitro, prijazno in enostavno sodelovanje med vami in spletno stranjo ter vam omogoča prijazno uporabniško izkušnjo v primeru, da privolite v njihovo uporabo. S pomočjo nekaterih piškotkov lahko vzorčimo in segmentiramo obiskovalce in s tem zagotovimo vsebine, ki so najbližje interesom in preferencam posameznega spletnega uporabnika. Piškotki so majhne datoteke, ki jih strežnik pošlje uporabnikovemu brskalniku med pregledovanjem spletne strani. Prejeti piškotek se nato namesti na napravo (računalnik, tablica, pametni telefon), s katero brskamo po spletni strani.

V okviru uporabe spletne strani in spletne trgovine podjetja Računalniška točka d.o.o. se uporabljajo sledeči »piškotki«:

  • Obvezni piškotki: so ključni in brez njih posamezna spletna stran oz. spletni portal v lasti oz. upravljanju Trgovca, ne bo deloval, kot bi moral. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo preko klikanja na enostavne povezave.
  • Analitični piškotki: z njimi Trgovec analizira promet na posamezni spletni strani, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Posameznik sprejme piškotek s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvede po prejemu obvestila o piškotkih. Točen seznam piškotkov se nahaja na povezavi.
  • Piškotki družbenih omrežij: Piškotki za družbena omrežja omogočajo deljenje vsebine spletne strani na nekaterih družbenih omrežjih. Vtičniki in orodja tretjih oseb uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani.

4. Pravice posameznikov

Kupec lahko kadarkoli zahteva, da Upravljavec trajno ali začasno preneha uporabljati osebne podatke in podatke o nakupovanju za prej navedene namene. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov. Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani Upravljavca. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo Upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov. Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

S pisno zahtevo, poslano na naslov Upravljavca: Računalniška točka d.o.o., Ferrarska ulica 10, 6000 Koper ali na elektronski naslov info@digitalnica.si lahko posameznik kadarkoli zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov.

Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

5. Roki hrambe osebnih podatkov

Upravljavec bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, v primeru pridobljenih osebnih podatkov na podlagi privolitev, pa do preklica, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov določen z zakonom. V slednjih primerih Upravljavec podatke hrani v skladu z zakonsko obveznostjo.